Portál pre mamičky a ich detičky
-

Recepty s arašidovým maslom. Skúste, čo dokážete s touto dobrotou!

Arašidové maslo...stále tak trochu exotické? Ak neviete, čo s ním, nechajte si poradiť.

Je to výborná vec pre športovcov, skvelá a chutná potravina na raňajky je však vhodná aj ako maškrta. No a najlepšie chutí v samotných receptoch. Najčastejšie v sladkých, preto prinášame pár koláčikov a iných dobrôt, ktoré s týmto orieškovým maslom chutia znamenite.

Arašidové blondies (cookies)

Potrebujeme: Vanilkový extrakt, ¼ šálky trstinového cukru, ¼ šálky ovsených vločiek, 3 vajcia, 2 lyžičky sódy, 4 lyžice arašidového masla, 3 lyžice oleja, ¼ šálky múky (pohánkovej, klasickej, celozrnnej), 5 lyžíc mlieka.

Postup: Ovsené vločky zmixujeme na najdrobnejšie kúsky (ideálna je múčna konzistencia). Pridáme vajcia, olej, maslo, múku, mlieko a zmiešame. Podľa chuti pridáme cukor (ak máme radi sladšie, môžeme pridať viac a ak menej, uberieme). Pridáme pár kvapiek vanilkového extraktu alebo dužinu z vanilkového lusku. Konzistencia musí byť hustá, preto ak je cesto riedke, pridáme ešte múku alebo podrvené vločky.

Koláč vylejeme na plech a pečieme na 180 stupňoch, kým nie je cesto upečené a povrch jemne zlatý.

Stará dobrá klasika- sendviče

Toto je recept, ktorý fičí nielen u nás ale aj v Anglicku a v USA. Ide o arašidové sendviče, ktoré pripravíte jednoduchým spôsobom. Hodia sa na desiatu, na olovrant a niekedy aj na taký ľahší obed.

Sendvič natrite arašidovým maslom a potom vrstvou džemu. Najlepšie chutí s jahodovým. Navrch môžete pridať kolieska banánu a posypať škoricou.

Kaša trochu inak

Dokonalý raňajkový recept, ktorý vás zasýti, je kaša trochu inak.

Potrebujete: 3 lyžice arašidového masla, kakaový prášok, sušený kokos, ryžová kaša v prášku, med, maslo, mlieko, voda.

Postup: Na túto kašu potrebujete mlieko a vodu v pomere 3:1. Vodu nechajte zohriať (nie zovrieť) a pridajte ryžový prášok. Dolejte mliekom a zohrievajte. Pridajte lyžicu masla a nechajte roztopiť. Potom dosypte sušený kokos a kakao. Pridajte med. Keď má kaša požadovanú konzistenciu, odstavte zo sporáka. Nechajte odstáť asi 5 minúť a vmiešajte arašidové maslo.

Môžete ozdobiť polámanou horkou kvalitnou čokoládou.

Dobrú chuť!

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

 

Zlý text
Dobrý text

Ďalšie články na ukulele.sk

Zväčšujúce sa bruško budúcej maminky na videu

Balíme do pôrodnice pre mamu aj bábätko. Zoznam vecí, ktoré nesmiete zabudnúť!

Pri výbere športovej obuvi dôverujte overeným predajcom a značkám

Zavinovačka - áno, nie?

Rodina v znamení blížencov a raka