Vyrobte si domáce nanuky, máme skvelé tipy pre vás a vaše ratolesti!
Domáce nanuky sú veľmi chutné a sami si regulujete a vyberáte ingrediencie, ktoré do nich dáte. Navyše určite zažijete veľa zábavy so svojimi detičkami, ak sa rozhodnete nanuky vyrábať spolu.
Dnes to bude aj o krémových nanukoch ale aj o ovocných.
Potrebujeme najmä jednu vec, a to: formu na nanuky. Kúpiť sa dajú po troch, po štyroch a ak máte väčšiu rodinu, tak pokojne aj po desiatich formičkách. Záleží to len na vás. Prípadne, ak nič také doma nemáte, použite plastový pohár či kelímok, do ktorého zmes naplníte a do stredu zapichnete drevenú nanukovú paličku.
Jahodovo-smotanový nanuk
Potrebujete: 1x kelímok bieleho hustého jogurtu ½ x kelímku smotany na šľahanie 3-5 lyžíc práškového cukru JahodyVšetko zmiešame dokopy a pridáme popučené jahody podľa chuti. Vzniknutú šťavu z jahôd predtým odlejte, najlepšie bude, ak pridáte len kusy jahôd. Nalejeme do foriem a mrazíme aspoň 5 hodín. Čokoládový nanuk Toto je recept na čokoládový nanuk, ktorý výborne chuti posypaný čokoládovou ryžou alebo hoblinkami z čokolády. Na zmrzlinu potrebujeme: 300ml plnotučného mlieka 100ml smotany na šľahanie 5 lyžíc cukru Horká čokoláda, biela čokoláda, mliečna čokoláda (podľa chuti) Vanilková esencia Mlieko zohrejeme v hrnci spolu s cukrom a pridáme pár kvapiek vanilky. Pomaly v tomto kúpeli roztopíme čokoládu. Keď zmes vychladne, primiešame smotanu. Do nanukovej hmoty môžeme pridať aj kúsky nasekanej čokolády. Naplníme nádoby a zamrazíme aspoň na 5 hodín.
Citrónový sorbet Ľahučká zmrzlina na záver dňa je sladkou bodkou, ktorú si najlepšie doprajete s vyloženými nôžkami a v kľudovom režime. Potrebujeme: 500ml vody 10 lyžíc práškového cukru 5 lyžíc citrónovej šťavy 1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry chemicky neošetrenej Prevarte vodu s cukrom a nechajte vychladnúť. Pridáme šťavu z citróna a citrónovú kôru. Aj pri tomto recepte platí, že kúsky čokolády sa budú v nanukoch vynímať. Takže pokojne pridajte svoju obľúbenú. Naplňte formičky a nechajte zamraziť aspoň na 5 hodín. Obľúbený tvarohový nanuk Tento recept si doprajte aj so svojimi detičkami, je veľmi obľúbený. Potrebujeme: 250g jemného tvarohu (bez hrudiek) 150ml smotany na šľahanie Vanilková esencia 5 lyžíc práškového cukru Horká čokoláda Zo 100 ml smotany vyšľaháme šľahačku. Pridáme ju k tvarohu a cukru a dobre rozmiešame. Prilejeme pár kvapiek vanilkovej esencie. Zmes zmrazíme aspoň na 5 hodín. Keď je zmes vychladená, môžeme robiť polevu. Čokoládu roztopíme spolu s 50 ml smotany. Pierkom potrieme nanuky už mierne vychladenou polevou.
Zaujímavý banánový Tento recept je niečo nové a neopozerané. Niečo, čo je vhodné pre skutočných fajnšmekrov, ktorí radi objavujú novinky. Potrebujeme: 23 banány 150 ml smotany na šľahanie 150 g jemného nehrudkového tvarohu Kakaový prášok 100 ml kyslej smotany 2 banány olúpeme a nakrájame na tenké pásiky, presne tak, aby sa vošli do nádoby na nanuk. Tvaroh zmiešame so smotanami. Banán, ktorý nám ostal si rozmixujeme na hladko a pridáme k tvarohovej hmote. Do každej formičky vložíme kúsok banánu a zalejeme pripravenou zmesou. Dáme zamraziť na 5 hodín.
Tak, ktorý si vyberiete? Všetky sú výborné. Do horúcich dní želáme dobrú chuť!
Foto: Pixabay.com
Autor: Katarína V.