Zapekané jahodové palacinky a vynikajúce náplne do palaciniek
Zapekané jahodové palacinky:
Potrebujeme: 10 ks palaciniek, Džem 200 g vlašských alebo lieskových orechov 150 g kakaa 200 g mascarpone krém 200 g práškového cukru 150 g jahôd Škoricu Práškový cukor 1 ks Vajce 150 ml smotany na šľahanie 100 ml polotučného mlieka Postup: Mascarpone krém vymiešame s cukrom (150 g). Pridáme kakao. Oriešky si rozmixujeme alebo nasekáme na menšie kúsky, nie na prášok! Pridáme k mase. Masu dáme do mixéra a pridáme polovicu jahôd. Rozmixujeme. Zvyšné jahody si nakrájame na kocky a pridáme do masy, avšak tento krát už nebudeme mixovať. Palacinky natrieme džemom. Posypeme škoricou a natrieme mascarpone masou. Zrolujeme a naukladáme do vymastenej zapekacej misy tesne vedľa seba. Vajce rozšľaháme v smotane s mliekom a pridáme zvyšný cukor. Zalejeme palacinky. Pečieme na 180 stupňoch zhruba 35 minút. No a teraz rôzne náplne, vďaka ktorým budete palacinky milovať ešte oveľa viac než doteraz, ak je to ešte vôbec možné :- ).Orechová náplň
Na túto náplň potrebujete lieskové oriešky, kakao, pár lyžíc rastlinného oleja a banány. Všetko spolu vymixujte do hladka.Jablková náplň
Jabĺčka v palacinke chutia skvelo. Keď ich vyskúšate, určite si ich zamilujete. Jablká umyte a očistite. Pokrájajte na štvrtky a šupnite do trúby na 30 minút. Krásne zmäknú. Potom ich posypte škoricou a vanilkovým cukrom. Pokrájajte na kocky. Palacinku natrite šľahačkou a poukladajte jablká. Zrolujte a vychutnávajte.Zmrzlinová náplň (pre všetkých najmenších maškrtníkov)
Vedeli ste, že palacinku môžete naplniť aj zmrzlinou? Je to také jednoduché a veľmi chutné, že by ste možno neverili. Do stredu palacinky dajte asi 1 lyžicu zmrzliny a posypte čokoládovým dražé. Zaviňte a vychutnávajte. Pozor na zuby! Brrr : - )Kakaová náplň alá v jednoduchosti je krása
Tak táto náplň je mojím favoritom. Neskutočne rýchla a pritom chutná. Rozmiešajte kakao s hnedým trstinovým cukrom a potrite palacinku. Fantázia!Medovo- oriešková
Luxusná chuť palacinky potretej medom sa snúbi s opečenými vlašskými orechmi. Skúste, neoľutujete.Na slano
Možno ste už ochutnali aj takéto niečo. Palacinku na slano môžete natrieť ricottou, bryndzou alebo paradajkovou salsou. Posypať sa dajú syrom a následne ešte zapiecť na pár minút v rúre.Foto: Pixabay.com Autor: Katarína V.