Recept na výbornú tvarohovú palacinkovú tortu
Základný recept na palacinky:
Potrebujeme: 200g polohrubej múky
2 vajcia Trochu soli 150ml polotučného mlieka Trocha prášku do pečiva 1 čajovú lyžičku škoricového cukruPostup: Oddelíme bielka od žĺtkov. Aby boli palacinky nadýchanejšie ušľaháme z bielok a štipky soli sneh. Do druhej misy si dáme žĺtka, múku, mlieko, prášok do pečiva a škoricový cukor a všetko zmiešame. Do hmoty primiešame sneh. Ak je masa príliš tekutá, pridáme ešte múku. Nalejeme na rozpálenú panvicu potretú olejom a opečieme z oboch strán do zlatova.
Náš tip: Ak potrebujete urobiť bezlepkovú verziu, môžete zameniť klasickú múku za bezlepkovú na jemné pečivo. Rovnako môžete mlieko vymeniť za bezlaktózové alebo rastlinné, ktoré vám najviac chutí.Palacinková torta
No a keď už vieme ako sa to robí, ideme na ďalšie zaujímavé vylepšenia. Asi jedným z najlepších spestrení palaciniek je palacinková torta.Potrebujeme: 10-20 kusov palaciniek (z toho 10 kakaových)
400 g jemného odtučneného tvarohu 100 g sušených hrozienok 150 g džemu 100 g práškového cukru 150 g kakaa 2 ks väčších banánov Ľubovoľné na ozdobu: maliny, jahody, banán, šľahačkaPostup: Kakaové palacinky urobíme presne tak isto ako tie klasické, ale pridáme do nich kakao, aby sa zafarbili. Kvôli kakau musíme pridať aj viac cukru.
Banány rozmixujeme na kašu a zmiešame s tvarohom. Pridáme hrozienka. Ovocie na ozdobu si nakrájame na drobné kúsky. Položíme prvú palacinku a natrieme ju džemom. Na džem dáme vrstvu tvarohovej masy. Položíme čoko palacinku a postup opakujeme. Potom striedame kakaové palacinky s klasickými a na záver poprášime cukrom. Na vrch ozdobíme ovocím a šľahačkou. Nabudúce si ukážeme, ako sa robia obľúbené zapekané palacinky a aké možnosti máme v prípade náplní. Prajem dobrú chuť! Foto: Pixabay.comAutor: Katarína V.