Portál pre mamičky a ich detičky
-

Zdravé sladkosti pre deti II. Marcipánové pralinky v domácej čokoláde

Prinášame ďalší typ na zdravú sladkosť v podobe domácich bonbónov. Vyskúšajte! Tento recept je maximálne jednoduchý, chutný a pre maškrtné chvíle ako stvorený.

Dnes si urobíme čokoládu s pravým raw marcipánom.

Potrebujeme: Na čokoládu:

-3 lyžičky raw nepraženého kakaa/karob

-4 lyžice extra panenského kokosového oleja

-4 lyžice raw kakaového masla

-4 lyžičky kokosového cukru/agáve sirupu/alebo iného raw sladidla

Na marcipán:

-mandľovú múku/podrvené mandle

- agáve sirup a pod

-ľubovoľná ingrediencia je vanilkový lusk alebo vanilková esencia

Postup: Kokosový olej si vyberieme zo špajze a dáme na teplé miesto v dome, aby sa nám roztopil. Nad parou vo donom kúpeli pridávame do oleja kakaové maslo, ktoré sa tiež potrebuje roztopiť. Pridáme kakao a sladidlo a dobre premiešame.  Odstavíme a necháme vychladnúť 5 minúť.

Množstvo marcipánu a jeho sladkosť si sami regulujete podľa vašej chuti, preto ani nepíšeme presné množstvo ingrediencií. Mandľovú múku rozmiešame s tekutým agávovým sirupom, až kým netvoria jednu hmotu. Na lepšie spojenie môžeme pridať trochu vody alebo kokosového oleja.

Z marcipánu vytvoríme guľôčky a tie obaľujeme v čokoláde. Dáme zatuhnúť do mrazničky aspoň na 2 hodiny.

Výsledné guľôčky môžeme posypať ozdobným sypaním, perličkami, vločkami a pod., prípadne nasekanými orieškami.

Dobrú chuť!

 

Obrázok: Pixabay.com

 

Autor: Katarína V. 

 

Zlý text
Dobrý text

Ďalšie články na ukulele.sk

Recept na výbornú palacinkovú tortu

Rodina v znamení leva a panny

Vyrobte si doma plastelínu - je to jednoduché a skutočne sa Vám to oplatí!

Naučte deti na nočník bez stresu. Rodičia zdieľajú svoje najlepšie triky, ako na to

Ako doplniť dôležitý vitamín B?