Zdravé sladkosti pre deti II. Marcipánové pralinky v domácej čokoláde
Potrebujeme: Na čokoládu:
-3 lyžičky raw nepraženého kakaa/karob -4 lyžice extra panenského kokosového oleja -4 lyžice raw kakaového masla -4 lyžičky kokosového cukru/agáve sirupu/alebo iného raw sladidlaNa marcipán:
-mandľovú múku/podrvené mandle - agáve sirup a pod -ľubovoľná ingrediencia je vanilkový lusk alebo vanilková esenciaPostup: Kokosový olej si vyberieme zo špajze a dáme na teplé miesto v dome, aby sa nám roztopil. Nad parou vo donom kúpeli pridávame do oleja kakaové maslo, ktoré sa tiež potrebuje roztopiť. Pridáme kakao a sladidlo a dobre premiešame. Odstavíme a necháme vychladnúť 5 minúť.
Množstvo marcipánu a jeho sladkosť si sami regulujete podľa vašej chuti, preto ani nepíšeme presné množstvo ingrediencií. Mandľovú múku rozmiešame s tekutým agávovým sirupom, až kým netvoria jednu hmotu. Na lepšie spojenie môžeme pridať trochu vody alebo kokosového oleja. Z marcipánu vytvoríme guľôčky a tie obaľujeme v čokoláde. Dáme zatuhnúť do mrazničky aspoň na 2 hodiny. Výsledné guľôčky môžeme posypať ozdobným sypaním, perličkami, vločkami a pod., prípadne nasekanými orieškami.Dobrú chuť!
Obrázok: Pixabay.com
Autor: Katarína V.