Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vyšší level lekárskej starostlivosti: Doktor šije deky pre každé bábätko, ktorému pomôže na svet

reklama:
Vyšší level lekárskej starostlivosti: Doktor šije deky pre každé bábätko, ktorému pomôže na svet

Tomu sa povie osobný prístup! Doktor Eric Bostrom pôsobiaci v severnej Minessote vie, ako upútať nových pacientov. Bábätám nielen pomáha na svet, ale im aj vlastnoručne šije prikrývky.

Každé dieťa, ktoré mladý doktor odrodí, dostane od neho na pamiatku milý darček. Nápad obdarúvať pacientov vznikol v čase, keď sa Bostrom pripojil k lekárom v Minessote. Ako nový člen tímu potreboval zaujať, a tak ho myšlienka sestričky vyrábať dečky pre bábätká oslovila.

Originálny nápad

Začiatky neboli vôbec jednoduché. Sympatický doktor krajčírske remeslo neovládal, vedel jedine, ako zošívať stehy na ľudskej koži. Napriek tomu si zaobstaral šijací stroj a postupne sa ho naučil aj dokonale ovládať. “V skutočnosti to nie je až také ťažké, ako som si myslel,” vyjadril sa Bostrom.

Počas necelých dvoch rokov si lekár vycibril svoju zručnosť a dnes už spod jeho rúk vychádzajú aj dielka obohatené o výšivku. Na žiadnej z jeho prikrývok nesmie chýbať meno novorodenca a údaje o jeho výške či hmotnosti.

Úspech u rodičov

Jedinečný nápad novopečení rodičia milujú. Prikrývku dostala aj dcérka Lacie Hietalati. “Je to krásna deka. Je to niečo, čo si bude uchovávať celý svoj život,” povedala na margo milej pozornosti čerstvá mamička.

Mladý lekár zvyčajne pomôže priviesť na svet jedno až dve bábätká mesačne. Každé dostane od neho dečku, ktorej výroba mu trvá približne tri hodiny. Doktor Bostrom verí, že v zavedenej tradícii bude pokračovať po zvyšok svojej kariéry.

foto: fox9.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. júna 2023Zdroj www.fox9.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.