Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Toto sú prvé známky toho, že máte vysokú hladinu cukru v krvi

reklama:
vysokú hladinu cukru v krvi
Toto sú prvé známky toho, že máte vysokú hladinu cukru v krvi Foto: www.gettyimages.com

Trvalo vysoká hladina cukru v krvi nie je hra. Zdravé stravovanie a pravidelné cvičenie sú najdôležitejšie faktory z hľadiska prevencie. Ak ich nebudeme brať dostatočne vážne, môžeme sa časom stretnúť s problémom vysokej hladiny cukru v krvi.

Zvýšená hladina cukru v krvi je pridruženým príznakom inzulínovej rezistencie, pre diabetes alebo zavedeného diabetu. Našťastie je možné zvrátiť alebo kontrolovať správnou diétou a liečebnými metódami.

Pozrime sa však, aké zreteľné známky na to poukazujú, ak je niečo v neporiadku s naším cukrom v tele, v tomto prípade, ak je vyšší, než by malo byť.

Ťažké vyčerpanie je medzi prvými

V niektorých prípadoch je ťažké stanoviť vysokú hladinu cukru v krvi na základe príznakov, pretože môžu byť spojené s inými zdravotnými stavmi. Medzi ne môže patriť zdrsnenie povrchu kože, opakujúce sa infekcie močových ciest alebo silná únava. V tomto prípade sa rozhodne oplatí skontrolovať si hladinu cukru v krvi.

Ak už máte cukrovku na pozadí, môže byť ovplyvnený nervový systém a môže dôjsť k brneniu a necitlivosti končatín.

Zvýšený smäd a hlad

Kvôli vysokým hladinám cukru v krvi môže telo stratiť veľa vody, pretože obličky tiež vylučujú viac cukru močom, čo má za následok veľké straty vody. Cukor nesie vodu. To môže zvýšiť smäd.

Zvýšený pocit hladu, najmä u sladkých jedál, sa vyvíja, pretože hoci krv má vysokú koncentráciu cukru, bunky k nej nemajú prístup a telo cíti, že potrebuje živiny, ktoré sa prirodzene snažia pokryť jedlom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.