Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tipy ako rozhýbať dieťa

reklama:
Tipy ako rozhýbať dieťa

Na správny vývoj dieťaťa výrazne vplýva aj pohyb. Čo robiť, ak vám dieťa ale aj naďalej odvára a cvičiť odmieta? Ponúkame vám pár tipov, ako deti k cvičeniu motivovať.

Súčasná digitálna éra má výrazný vplyv aj na deti v predškolskom veku. Väčšina z nich totiž namiesto hrania sa so svojimi rovesníkmi presedí mnoho času pred mobilným telefónom, tabletom alebo televízorom. Ako ale docielite, aby sa vaše dieťa hýbalo a vy ste neboli tá zlá, ktorá mu všetko len zakazuje?

Zaobstarajte mu vlastnú sadu

Detská športová sada nadchne každé dieťa v predškolskom veku. Bude to niečo vlastné, čo dieťa namotivuje k pohybovým aktivitám. Trojdielna súprava podložky, lopty na skákanie a švihadla v akciovom letáku Intersportu zaručene ohúri každého škôlkara.

Cvičte spoločne a hravo

Jednou z možností spoločného cvičenia je aj gymnastická obruč. S ňou hravo precvičíte brušné, sedacie i chrbtové svalstvo. Nielenže takýto druh pohybu oceníte aj vy, ale s vaším dieťaťom sa popri spoločne strávenom čase pri cvičení aj poriadne zabavíte a zrelaxujete.

Samé pozitíva

Pohyb nielenže vplýva na rast a vývin dieťaťa po telesnej stránke, ale zlepšuje aj logické myslenie. Výrazne sa podieľa aj na kvalite spánku a udržaniu primeranej telesnej hmotnosti. Ak pohybové návyky začnete budovať u dieťaťa v predškolskom veku, stanú sa jeho základom na celý život. Viacero detských športových sád v akciových letákoch na Kupino.sk.

(Ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 3. januára 2020

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.