Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tínedžerka ostala po záchvatoch v umelom spánku. Keď sa o 4 dni zobudila, zistila, že má bábätko

reklama:
Tínedžerka ostala po záchvatoch v umelom spánku. Keď sa o 4 dni zobudila, zistila, že má bábätko

Aj takéto scenáre píše život! V okamihu, keď mladučkej Ebony Stevens (18) prišlo náhle zle, nikomu by ani vo sne nenapadlo, čo bude nasledovať. Lekári uviedli tínedžerku do umelého spánku, z ktorého sa prebudila až po pár dňoch. Dievčina si ani nestihla uvedomiť, čo sa s ňou deje a už ju aj informovali, že sa stala mamičkou.

Ebony Stevens (18) z Británie bola tínedžerkou ako mnohé iné dievčatá v jej veku. Študovala športovú fyzioterapiu a tešila sa zo života. Jedného večera sa však necítila práve najlepšie, trápila ju bolesť hlavy, a tak si išla radšej ľahnúť. Následne začala vracať a utrpela niekoľko záchvatov, po ktorých nasledoval rýchly presun do nemocnice.

Najväčšie prekvapenie života

Po vyšetrení si lekári uvedomili, že dievča je tehotné a trpí preeklampsiou. Práve toto závažné ochorenie malo na svedomí aj sériu jej záchvatov a neostávalo nič iné, len konať. Zdravotnícky personál uviedol Ebony do umelého spánku a pomohol jej bábätku na svet.

O štyri dni neskôr sa Ebony zobudila, aby zažila najväčšie prekvapenie svojho života. Sestričky jej priniesli na priloženie krásne dievčatko s tým, že je jeho mamičkou. Šokovaná tínedžerka ani netušila, že je v radostnom očakávaní, a tak sprvu reagovala odmietavo.

Až po tom, ako Ebony všetko vysvetlila jej matka, uverila a svoje bábätko si privinula. “Hoci som bola tak zmätená – a poriadne vystrašená – bol to krásny okamih,” opísala novopečená mamička prvé stretnutie s dcérkou.

Dve maternice

To, že tínedžerka nebola na pôrod absolútne pripravená ovplyvnil fakt, že sa u nej neprejavil žiaden z bežných tehotenských symptómov – nevynechala jej menštruácia, netrápili ju ranné nevoľnosti, nenarástlo jej veľké bruško. Tým pádom nemala ani tušenia, že nosí pod srdcom dieťatko.

Ako sa ukázalo, nevedomosť o gravidite mohla byť spôsobená aj pomerne vzácnou, diagnózou, ktorú lekári v nemocnici odhalili. Ebony trpí ochorením zvaným uterus didelphys, čo znamená, že má dve maternice. Takýto výnimočný stav postihuje približne jednu z 3000 žien.

Napriek tomu, že bábätko prišlo do života Ebony neočakávane, čerstvá mamička nemôže byť šťastnejšia. “Je to absolútny zázrak. Elodie by som nevymenila za nič na svete,” vyznala sa mladá žena zo svojich pocitov.

Foto: SWNS, unilad.co.uk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 12. júna 2023Zdroj www.unilad.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.