Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svojim IQ prekonala Einsteina či Hawkinga. 10 ročné dievčatko už študuje na univerzite a túži byť astronautkou

reklama:
Svojim IQ prekonala Einsteina či Hawkinga. 10 ročné dievčatko už študuje na univerzite a túži byť astronautkou

Dievčatko je dnes motiváciou pre mnohé deti a rodičov, ktorí zápasia s rovnakým zdravotným problémom ako ona sama. Len 10 ročná Adhara Pérez Sánchez z Mexika sa pýši niečím naozaj výnimočným. Svojim IQ už stihla prekonať kapacity ako Albert Einstein či Stephen Hawking.

Jej inteligenčný kvocient je na úrovni 162 bodov, čo je o dva body viac, než vyššie spomínaní géniovia. Adhara pochádza z chudobnej štvrte, pričom v troch rokoch jej bol diagnostikovaný Aspergerov syndróm. Často sa kvôli svojej inakosti stávala terčom šikanovania a väčšina jej rovesníkov ju považovala za podivínku. O jej inteligencii nemali potuchy ani jej odborní pedagógovia, ktorí vyučovali jej triedu.

Sama tvrdí, že o nej nemali vysokú mienku. Akonáhle sa Adhare upravil vzdelávací program začala vo svojich študijných výsledkoch priamo excelovať. Základnú školu dokončila v piatich rokoch, strednú ukončila, keď mala osem. Aktuálne navštevuje univerzitu Universidad CNCI, kde študuje systémové inžinierstvo.

Túži sa však stať astronautkou NASA a preto je jej snom študovať na univerzite v americkej Arizone. Chcela by sa podieľať na budúcej kolonizácii Marsu. Dúfa, že sa stane inšpiráciou a motiváciou aj pre ďalšie deti s Aspergerovým syndrómom či autizmom. „Nevzdávajte to. Ak sa vám nepáči, kde sa nachádzate, začnite plánovať, kde chcete byť.“

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. mája 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.