Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rodina adoptuje deti na smrteľnej posteli. Snažia sa im spríjemniť posledné chvíle

reklama:
Rodina adoptuje deti na smrteľnej posteli. Snažia sa im spríjemniť posledné chvíle

Pani Cori Salchertová je skutočným anjelom na zemi. Prevádzkuje inštitúciu, kde sa stará o deti, ktoré čakajú na smrť. Väčšinou majú vážnejšie choroby a zakladateľka tvrdí, že si zaslúžia stráviť svoje posledné okamihy obklopení láskou, príjemným prostredím a pochopením.

Milujúce objatie miesto nemocničnej postele

Cori svojmu zariadeniu hovorí Dom nádeje a prevádzkuje ho vo Wisconsine. Pomáha jej manžel a tiež ich osem detí. Dom otvorila v roku 2012, aby si adoptovala niekoľko nevyliečiteľných detí. Okolie ju za také konanie obdivuje, pretože nechápu, kde berie emocionálnu silu, aby taký nápor zvládla.

Celá rodina dáva spoločnosti niečo veľmi cenné, a to lásku a starostlivosť. Adoptovala napríklad malého Charlieho, ktorý trpí poškodením mozgu a na život mu už zostáva veľmi málo času. U rodiny Cori strávil dva roky, kým odišiel na večnosť.

Prečo rodina pomáha

Päťdesiatročná zakladateľka rozpráva, že mala sestru Amie, ktorá sa utopila v rybníku, a to pred domovom pre postihnuté deti, kam bola prijatá kvôli meningitíde. Cori sa v tom čase stále pýtala, kde bol boh a prečo to dopustil.

Brala to ako neskutočnú bolesť a rozhodla sa, že ľuďom s podobným problémom musí pomôcť. Zasvätila svoj život tejto práci a nikdy sa už nemusela pýtať, aký je jej osud.

Pracovala ako pôrodná sestra

V mladosti tiež pracovala ako sestra a všimla si, že má väčšie pochopenie pre postihnuté deti ako všetci ostatní. Hovorila si, že to musí byť znamenie a hneď vedela, kadiaľ sa má jej životná cesta uberať. Až potom založila zariadenie, ktoré pomáha nielen deťom, ale aj pozostalým rodinám sa vyrovnať so smútkom a stratou milovaného dieťaťa.

Pomáhajú zo všetkých síl

Aj keď je Cori sama vážne chorá, neodradí ju to od pomoci druhým ľuďom. So zariadením jej pomáhajú aj jej dcéry a celá rodina sa snaží, aby v okolí bolo čo najmenej utrpenia a bolesti.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. novembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.