Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Profesor Krčméry prezradil 3 príčiny, prečo niektorí ľudia znášajú AstraZeneca horšie ako ostatní

reklama:
Profesor Krčméry prezradil 3 príčiny, prečo niektorí ľudia znášajú AstraZeneca horšie ako ostatní

Učitelia, ktorí boli očkovaní prvou dávkou vakcíny AstraZeneca, dostanú v týchto dňoch termín na druhej očkovanie. Oxfordskou vakcínou sa aktuálne očkujú aj ľudia vo veku od 40 do 59 rokov …

Uznávaný odborník Vladimír Krčméry na margo nežiaducich účinkov po vpichu spomínanej vakcíny hovorí o troch príčinách, prečo niektorí ľudia znášajú AstraZenecu horšie v porovnaní s ostatnými.

Na slovenskom sa momentálne očkuje vakcínami od troch spoločností – Moderna, Pfizer / BioNTech a AstraZeneca. Vakcína od poslednej menovanej firmy sa podáva najmä mladším ročníkom a u niektorých ľudí vyvoláva silnú imunitnú reakciu. Profesor Krčméry načrtol, čo za tým môže byť.

„Frekvencia nežiaducich účinkov u AstraZeneca je do štyridsiatky. Najmä. Mnoho mladých ľudí má tri rizikové faktory. O jednom vie, o dvoch nevie, „konštatoval Krčméry. „O ktorom vie, že mnohé dámy užívajú antikoncepciu, ktorá zvyšuje riziko trombózy. Ale o dvoch nevedia – či naozaj neprekonali covid, keďže časť mladých ľudí, keď prekoná covid, tak vôbec o tom nevie a ani nejde na test, pretože na test ide len ten, kto má dôvod, a ďalšia vec je, že mohli prekonať adenovírus , „podotkol. Ide o bežnú virózu, na ktorú sa netestuje.

Oxfordská vakcína AstraZeneca predstavuje tzv. Adenovírusovú vakcínu. Jej úlohou je pripraviť ľudský organizmus na obranu voči infekcii, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. apríla 2021Zdroj Vladimír Krčméry | 24zsd.sita.sk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.