Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prečo sú mamy tie najlepšie? 6 najkrajších dôvodov

reklama:
Prečo sú mamy tie najlepšie? 6 najkrajších dôvodov

Prinášame vám jednoduché, prosté ale za to presvedčivé dôvody, prečo sú mamičky tie najlepšie na celom svete.

1. Chránia nás.

Mamy chránia svoje deti pre všetkým. Hovorí sa, že ak je dieťa v nebezpečenstve, matka dostáva obrovskú silu a je schopná prekonať všetko. Je to krásne, ako sa starajú o dieťa od narodenia. Chlapcov ochraňujú pred zlomenými srdciami, odretými kolenami a prvými bitkami a dcéry zasa pred húfom nesprávnych chlapcov a dávajú tiež pozor, aby neurobili chyby vo výchove detičiek.

2. Svoje skúsenosti predávajú ďalšej generácií.

Dámy nášho života sa snažia, aby všetko čo sa naučili od svojich mám, predali zasa nám. Áno, prišiel aj rým, dnes je krásny deň, prečo si ho nespríjemniť :- ). Takže, ako som už povedala, za mnoho rád a skúseností, nad ktorými prevraciame v pubertálnom veku očami, vďačíme práve týmto ženám. Ony sú skvelé a snažia sa svoje dobré zážitky ale aj tie zlé s nami zdieľať. Vďaka nim sa môžeme učiť rýchlejšie a aj napredovať, keďže vieme, čo je nesprávne a čo zasa naopak to správne.

3. Pofúkajú každú boliestku.

Je to skutočne tak. Či už spadneme pri behu za najlepším kamarátom alebo pri športe, vždy keď prídeme domov, je to práve ona, ktorá nám vydezinfikuje bobo a zalepí leukoplastom.

Platí to však aj v prenesenom význame. Ak sa nám v citovom živote stane nejaká krivda, mamy nás pofúkajú aj na boľavej duši. Sú tu, aby nám vysvetlili, že máme na lepšieho /lepšiu a že sa nemáme trápiť a plakať nad rozliatym mliekom.

4. Varia najlepšie v celom chotári.

Tak to si teda píšte! Nikto nevarí lepšie, než práve tá vaša mamulienka a nikto nepečie lepšie bábovky, dobošky a bublaniny než ony. Je to paradoxné, ale na svete je teda veľké množstvo kuchárok a každá je pre niekoho iného práve tá najlepšia.

5. Učia nás aj keď by druhému už dávno zlyhala trpezlivosť.

Ako to už býva zvykom učia nás čítať, písať, počítať a neskôr aj iné veci. Učia nás ale aj ako umyť okno, navariť, zvládnuť sa o seba postarať keď máte nádchu, vyvenčiť psa či neskôr ľúbiť svoje deti.

6. Ľúbia nás.

Áno. Na záver to najlepšie. A tak, ako nikoho iného. To vedia tým najkrajším spôsobom a niet lepšieho a ľúbeznejšieho človeka, ktorý by vedel lásku ukázať krajšie.

Krásny Deň Matiek ešte želáme všetkým.

Foto: Pixabay.com


Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. mája 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.