Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Po odstránení oboch pŕs a chemoterapii sa ukázalo, že 25 ročná matka ani nemala rakovinu. Ako sa mohli lekári pomýliť?

Po odstránení oboch pŕs a chemoterapii sa ukázalo, že 25 ročná matka ani nemala rakovinu. Ako sa mohli lekári pomýliť?

reklama:
Po odstránení oboch pŕs a chemoterapii sa ukázalo, že 25 ročná matka ani nemala rakovinu. Ako sa mohli lekári pomýliť?

Mladá žena bola ťažko fyzicky aj psychicky poškodená, keď jej bola zle diagnostikovaná agresívna forma rakoviny prsníka, ktorá vyústila v operáciu a ďalšiu liečbu. Pre Sarah Boyle je stále šialene ťažké vyrovnať sa s tým, že kvôli ľudskému hriechu jej boli úplne zbytočne odstránené obe prsia a pred takmer 3 rokmi podstúpila chemoterapiu. „Bolo hrozné vedieť, že mám rakovinu, ale keď sa ukázalo, že som všetku terapiu absolvoval úplne zbytočne, bola to obrovská rana“ povedala Sarah.

Celý príbeh začal v roku 2016, keď sa Sarah v 25 rokoch pokúsila dojčiť svoje prvé dieťa, ale objavili sa problémy. Všimla si, že jej vtedy šesťmesačný chlapček Teddy bol veľmi nepokojný, keď sa ho snažila kŕmiť z pravého prsníka. Potom, čo išla do Royal Stoke Hospital, podstúpila aj biopsiu a ultrazvuk. Lekár jej potom diagnostikoval rakovinu prsníka a okamžite predpísal chemoterapiu. Nakoniec jej odstránili oba prsníky a podstúpila rekonštrukčnú operáciu.

Obrovská rana

Bolo jej tiež povedané, že agresívne liečebné metódy môžu potenciálne poškodiť jej plodnosť. Veľký zvrat nastal v júli 2017, keď jej doktor Sarah povedal, že jej bola zle diagnostikovaná rakovina a v skutočnosti ju nemá. Podľa právnika Sarah možno chybu vysledovať v tom, že výsledok biopsie bol chybne zaznamenaný.

Od chybnej diagnózy sa Sarah našťastie podarilo znova otehotnieť a porodiť svojho druhého syna Louisa. Štvorčlenná rodina odvtedy robí všetko spoločne, aby prekonala všetko, čo sa stalo. „Posledných niekoľko rokov bolo pre mňa a moju rodinu veľmi ťažkých. Aj keď som bola veľmi šťastná, že som mohla priviesť na svet Louisa, srdce ma bolelo, že ho nemôžem dojčiť.“

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.