Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadobudli ste kilá navyše počas manželstva? Podľa vedcov majú šťastné páry väčší sklon k priberaniu

reklama:
Nadobudli ste kilá navyše počas manželstva? Podľa vedcov majú šťastné páry väčší sklon k priberaniu

Ste stále zaľúbení až po uši, presne, ako keď ste sa spoznali? Tak to si môžete pogratulovať. Spokojné manželstvá sú v dnešnej dobe skôr vzácnosťou, ako bežným javom. Zároveň by ste však mali byť obozretní a nezaháľať v starostlivosti o svoj zovňajšok. Vedci totiž tvrdia, že šťastné páry sú viac náchylné na naberanie neželaných kilečiek.

Kto by si neželal mať pri sebe partnera, s ktorým si môže objednať pizzu, pritúliť sa a v pokoji si vychutnávať spoločný večer pred telkou? Mať šťastné manželstvo je snom mnohých žien i mužov. Existuje však teória, ktorá tento zväzok nevykresľuje v úplne najlepšom svetle.

Nárast hmotnosti

Podľa štúdie, na ktorú sa odvoláva portál tiphero.com, priberú vydaté ženy v priebehu prvých piatich alebo šiestich rokov manželstva v priemere až 10,88 kilogramov. U mužov má byť naberanie hmotnosti ešte častejším javom. Štúdia hovorí, že v prípade pánov, ktorí vstúpili do zväzku manželského, sa preukázala dvojnásobná pravdepodobnosť navýšenia váhy o viac ako 11 kíl.

Vedci sa zamerali aj na potenciálne dôvody tohto javu. Ukázalo sa, že zvýšené naberanie hmotnosti môže byť ovplyvnené menšou fyzickou aktivitou, stravovaním sa vonku, či, naopak, častejším objednávaním si jedál a pitia domov. Ďalším faktorom môže byť aj to, že ľudia, ktorí majú šťastné manželstvá, cítia oveľa menší tlak v súvislosti s ich zovňajškom. Nepotrebujú vyzerať po celý čas perfektne, čím sa ich starosť o kilá znižuje.

Ako z toho von?

Ak sa aspoň jeden z partnerov cíti pohodlne vo vlastnom tele, stáva sa, že aj ten druhý sa tejto situácii prispôsobí. Štúdia publikovaná v časopise New England Journal of Medicine ukázala, že ak jedna osoba vo vzťahu začne priberať, druhý partner má až 37 % šancu, že tiež nadobudne kilá navyše.

A ako z toho von? Jednoducho! Tak, ako sa partneri spoločne dostali k vysokým číslam na váhe, tak sa ich môžu aj zbaviť. Páry, ktoré sa navzájom podporujú v spoločnom zdravom životnom štýle, dokážu dosiahnuť veľké úspechy. Spoločné šťastie a radosť z manželstva tak môžu zúročiť aj vo svoj prospech.

Foto: TipHero

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. júna 2023Zdroj tiphero.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.