Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Extrémne suchá pokožka a jej hydratácia

reklama:
Extrémne suchá pokožka a jej hydratácia

Problémy suchej pokožky čoraz častejšie netrápia len dospelých ale aj deti. Nepríjemná záležitosť nastáva pri kožných exkzémoch, iných alergiách a tie sú často výsledkom napríklad aj používania zlej kozmetiky alebo nedostatočného pitného režimu a iných vecí. Pri každodennej hygiene je naša pokožka nevhodnom zvolení kozmetiky vystavovaná suchu.

Pomoc v prírode

Ak máte citlivú pokožku, a potrebujete hypoalergénne prostriedky, siahnite najprv po prírodnej pomoci. Samozrejme, že aj u detí je vhodnejšie používať takéto produkty než tie parfumované. V lekárni, v drogérií či v obchode so zdravou výživou nájdete rôzne druhy olejov, ktoré pochádzajú z prírody. Výhodou väčšiny takýchto výrobkov je, že sa dajú použiť aj v kuchyni, preto ak by vám čo sa pokožky týka nesadli, môžete ich použiť aj takýmto spôsobom. Najčastejšie sa používa kokosový extra panenský olej ako aj olivový či bambucké maslo. Tieto oleje sú dobre znášateľné čo sa pokožky týka a sú bohaté a mastné, takže by vašu pokožku mali bez problémov premastiť. Začať môžete vmasírovaním krému ráno a večer, za predpokladu že máte mimoriadne suchú pokožku.

Hydratačné krémy

Druhou dostupnou alternatívou sú hydratačné krémy na dehydratovanú pokožku. Tie na dlhšiu dobu zanechávajú pokožku vláčnu a zjemnenú. Samozrejme, starajú sa o ňu a hydratujú ju. To je dôvod prečo je naša pokožka po použití vláčna a pružná. Bežne sú takéto krémy dostupné v zdravotníckych pomôckach, v lekárni a väčšina z nich je taktiež prispôsobená pre citlivú pokožku. Takéto krémy sa predávajú v dvoch variantoch, či už pleťové ale aj telové.

Hydratačné sprchové gély/krémy

Treťou alternatívou je možnosť zvláčniť pokožku už v sprche. Na trhu je mnoho sprchových gélov, ktoré obsahujú aj telové mlieko. Sú výrobkami dva v jednom, príp. obsahujú hydratačný olej alebo výťažky z takýchto olejov. Výhodou je rýchlosť použitia, pretože zatiaľ čo sa sprchujete a staráte o hygienu, hydratujete pokožku mliekom.

Dnes sa už objavujú aj sprchové mlieka. Princíp je veľmi podobný ako pri dva v 1, avšak tu si nanesiete a opláchnete sprchový gél a potom následne aplikujete mlieko. Za pár minút opláchnete. Po použití už nemusíte používať ďalšiu kozmetiku, pretože ste pokožku hydratovali mliekom.

Čo sa týka detičiek, dobré je použiť buď prvú možnosť z prírody alebo treba sledovať názvy produktových radov. Tie, ktoré sú vyslovene pre detskú pokožku sú na citlivú, jemnú pokožku a sú vyrobené pre najmenších. To sú väčšinou či už oleje alebo mlieka, príp. krémy.

Ak má však vaše dieťa nejakú alergiu alebo kožnú reakciu a potrebujete poradiť s používaním kozmetiky v takomto prípade, poraďte sa vopred s pediatrom.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. apríla 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.