Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dokáže cena zásnubného prsteňa predpovedať šťastné manželstvo? Vedci poznajú odpoveď

reklama:
Dokáže cena zásnubného prsteňa predpovedať šťastné manželstvo? Vedci poznajú odpoveď

Nedávno bola vykonaná štúdia, ktorá poukazuje na to, že čiastka, ktorú je muž schopný dať za zásnubný prsteň, dokáže predpovedať, ako dlho bude manželstvo trvať. Zdá sa vám to absurdné? Vedcom nie.

V zahraničí sa objavila reklama na zásnubné prstene, ktorá hovorí, že čím väčšiu čiastku je schopný muž za zásnubný prsteň dať, tým dlhšie a spokojnejšie manželstvo bude. Lenže táto štúdia tvrdí opak, muži, ktorí utratili za prsteň dve až štyri tisíc dolárov, sa rozvádzali oveľa častejšie ako tí, ktorí za zásnubný prsteň dali päťsto až dve tisíc dolárov. Na druhej strane sa však ukázalo, že tí, ktorí za prsteň dali menej ako päťsto dolárov, sa rozvádzali častejšie ako muži z druhej skupiny.

Aký je teda výsledok tejto štúdie? Nákup drahých diamantov a zhotovovanie extravagantných zásnubných prsteňov nedokáže zaistiť dlhé a šťastné manželstvo, skôr naopak. Výskum ukazuje, že na miesto, aby sa títo muži zamerali na budovanie emocionálnych väzieb a na svojom manželstve pracovali, brali obstaranie drahého zásnubného prsteňa niečo ako poistku, ktorá im má ženu udržať.

Títo muži, a niekedy aj ženy, ktoré tak drahé zásnubné prstene vyžadujú, zabúdajú na skutočný význam manželstva. Nejedná sa predsa o materiálny aspekt, vzťah vychádza z niečoho nehmotného a neuchopiteľného. Nie je súčasťou životného štýlu ani bohatstva a tí, ktorí na svoj vzťah takto pozerajú bez ohľadu na cenu zásnubného prsteňa, dokážu svoje partnerstvo a neskôr aj manželstvo rozvíjať v láskyplný vzťah, ktorý môže trvať aj celý život.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. septembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.