Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo sa s nami stane, keď sa prestaneme milovať? Toto by ste nikdy nemali robiť!

reklama:
Čo sa s nami stane, keď sa prestaneme milovať? Toto by ste nikdy nemali robiť!

Mnohí podceňujú význam zdravého a pravidelného sexu. Teraz vám prezradíme, prečo by ste sa sexu nemali vzdávať. Tu je to, čo sa stane s vašim telom, keď prestanete mať sex.

Častejšie ochoriete

Pokiaľ dlhšiu dobu nemáte sex, váš imunitný systém je výrazne oslabený. To znamená, že sa baktérie ľahšie dostanú do vášho tela a spôsobia vám chrípku alebo prechladnutie.

Vaša hladina stresu stúpa

Sex je skvelý spôsob, ako znížiť hladinu stresu. Pravidelný sex znižuje stresové hormóny a uvoľňuje vás. Bez sexu sa premeníte na tikajúcu bombu!

Strata libida

U mužov sa to prejavuje problémami s erekciou, u žien – neschopnosťou dosiahnuť orgazmus.

Vaše sny sa menia

Niektorým ľuďom spôsobuje nepravidelný sexuálny život zvláštne sny. Napríklad môžete mať v snoch sexuálne scény alebo môžete mať orgazmus v spánku.

Postupom času strácate chuť na sex

Pokiaľ vaše telo zaznamená, že sa vaše obdobie sexuálnej abstinencie predĺžilo, zníži produkciu pohlavných hormónov. Po nejakej dobe už nebudete chcieť sex a vaše libido sa zmení. To všetko sú príznaky nedostatku pohlavných hormónov.

Vzdialenosť medzi vami a vaším partnerom sa zväčšuje

Keď spolu ľudia vo vzťahu len zriedka spia, medziľudská vzdialenosť medzi nimi rastie. V dôsledku toho začnete o svojom partnerovi pochybovať a ostatní ľudia sú atraktívnejší.

Vaše sebavedomie klesá

Niet divu, že človek, ktorého nikto nechce, má pokles sebavedomia. Nedostatok sexu je ale aj zlý pre pohodu a môže dokonca viesť k depresiám. Štúdie ukazujú, že pravidelný sex pomáha vyrovnať sa s depresiou a účinnosťou je takmer porovnateľný s antidepresívami!

Zvyšuje sa vaše riziko rakoviny

U mužov, ktorí dlhšiu dobu nemali sex, je zvýšené riziko vzniku rakoviny prostaty.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.