Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako na zdravé detské zuby?

reklama:
Ako na zdravé detské zuby?

Zdravé a krásne zuby sú prednosťou, ktorá posúva úsmev a celkový vzhľad na vyššiu úroveň, nehovoriac o zdravotných problémoch, ktoré môže problematický a pokazený chrup spôsobiť. Ešte aj dnes však mnohí rodičia zanedbávajú starostlivosť o zúbky svojich detí. Pre zdravý chrup sú pritom mliečne zuby dôležitejšie, ako ste si mohli myslieť. Okrem toho, že pripravujú miesto pre trvalý chrup, majú vplyv na vývoj sánky a čeľuste.Ako sa správne starať o detské zuby? Treba čistiť aj prvé prerezané zuby u batoliat? Je cumeľ pre správny vývoj zubov vhodný? Kedy prvýkrát navštíviť zubára? Akú pastu použiť? Musí detská zubná kefka spĺňať nejaké kritériá? Na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete odpovede počas Dňa ústneho zdravia 26.9. v Inchebe.

Dopoludnie bude venované deťom z materských a základných škôl, ktoré výstavu prídu v rámci vyučovania so svojimi pedagógmi. Hravou formou sa dozvedia, prečo je dôležité správne si umývať zúbky. Okrem toho sa môžu zabaviť pri rôznych súťažiach a získať pekné darčeky.

Od 14 h. sú v Inchebe vítaní rodičia či starí rodičia s deťmi a vnúčatami. Študenti odboru zubného lekárstva im poskytnú poradenstvo a názorne ukážu, ako čistiť a starať sa o zuby.

Podujatie venované starostlivosti o ústne zdravie detí, ktoré pripravuje Slovenská komora zubných lekárov spolu so svojimi partnermi, je sprievodným podujatím výstavy Slovenské dentálne dni (25.-27.9.2014). Jediná výstava tohto druhu na Slovensku je určená nielen odbornej verejnosti, ale každému, kto sa chce správne starať o svoj chrup. Návštevníci na výstave nájdu najdôležitejšie pomôcky pre dennú hygienu a zdravie ústnej dutiny, a to za veľmi priaznivé ceny.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. septembra 2014

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.