Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako na to so zapareninami (dajte zapareninám zbohom raz a navždy!)

reklama:
Ako na to so zapareninami (dajte zapareninám zbohom raz a navždy!)

Azda jeden z najväčších problémov bábätiek sú zapareniny. Zaparený zadoček patrí skutočne k najväčším problémom. Táto záležitosť sa niekedy dokonca po vymiznutí vráti.

Ako sa zaparenín raz a navždy zbaviť?


Zaparenie je len príznakom nepriaznivých podmienok, v ktorých sa detský zadok nachádza. Rada číslo jedna preto znie: Vetrať, vetrať a ešte raz vetrať. Je viac ako isté, že ak necháte ratolesť celý deň v plienkach, nič sa nevyrieši ani pod hrubou vrstvou krému, púdru či oleja. Zadoček si vetraním oddýchne a má priestor na preliečenie.

Priamo v prírode sa nájde sila bambuckého masla, ktorý je celkom dobrým liekom. Treba sa však uistiť, že je stopercentné a neparfumované. Maslo by malo uľaviť dieťatku od štípania a červených miest. Z prírody tiež pochádzajú jemné bylinky, ktoré môžete občasne použiť a zaparené miesta s nimi poumývať. Ide napríklad o repík či nechtík. Odvar pripravte podľa návodu na obale, riedi sa samozrejme s prevarenou vodou.

Látkové plienky by tiež tento problém mohli vyriešiť. Možno sa vám zdá, že je to trošku nepraktické, no čisté bavlnené plienky by mohli byť skutočným riešením. Nechajú detskej pokožke voľnosť. Póry v nej dokonale dýchajú, omnoho viac sa potia v klasickej plienke na jedno použitie.

Krémy, ktoré fungujú mnohým mamičkám už dlhé roky obsahujú napríklad látku dexpanthenol alebo oxid zinečnatý. Tie vám samozrejme predpíše aj pediater či poradia v lekárni. Po použití sa tažko z pokožky zmývajú, preto môžete použiť na umytie detské mydielko.


fotka: www.personalcreations.com

licencia: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


flickr.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. marca 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.