Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

9-ročný chlapec zdedil po dedovi prastaré meno. Teraz je zosmiešňovaný a šikanovaný na každom kroku

reklama:
chlapec
9-ročný chlapec zdedil po dedovi prastaré meno. Teraz je zosmiešňovaný a šikanovaný na každom kroku Foto: www.gettyimages.com

Syn bol pomenovaný veľmi zvláštnym spôsobom. Meno, ktoré si pre neho zvolila jeho matka, sa jej kolegom ani rozšírenej rodine veľmi nepáčilo. Matka vysvetlila, prečo sa odvážne rozhodla pomenovať svojho syna. Ide o jej dedka, ktorý bol pre ňu zvláštnym človekom. „Je to dostačujúce na to, aby ospravedlnila hlúpe rozhodnutie?“

Syn má starodávne meno po starom otcovi svojej matky. Niet divu, že sa mu dnes takmer všetky deti smejú. Matka, ktorá list napísala, rozprávala o traume, ktorým dieťa prešlo. Dnes, napriek utrpeniu, ktoré jej dieťa utrpelo, svojho rozhodnutia neľutuje. Je rada, že si vybrala také meno. Jej syn tiež ocenil kreativitu svojej matky a uvedomil si, že pre neho chcela to najlepšie.

Keď sa prvýkrát objavil v škole, všetci sa smiali chlapcovmu mene. Už keď mal 2 roky a predstavil sa ďalším deťom, ktoré sa s ním hrali na ihrisku, vyvolal trochu smutnú reakciu. Prečo? Jeho matka ho pomenovala po jej dedkovi menom Alfons. Toto meno bolo pre ženu nesmierne dôležité.

„Jedného dňa som mu povedala o jeho dedkovi. Že nahradil môjho otca. Povedala som mu, že ma naučil rybárčiť a jazdiť na bicykli, čo je to, čo dnes spolu radi robíme. Že mi ukázal miesta, ktoré dnes navštevujeme“ priznala sa svojmu synovi.

Bol tento príbeh presvedčivý pre deväťročného Alfonsa? Po nejakej dobe áno, ale to nič nemení na skutočnosti, že chlapec musel prejsť skutočným peklom. Spôsob, akým ostatné deti reagovali na jeho meno, je doslova šokujúce. Spolužiaci nechápali, že toto meno pre jeho matku znamenalo veľa. Pre nich to bolo jednoducho smiešne a hlúpe. Niekedy sa mu tiež smiali dospelí – priatelia jeho matky.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.