Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

7 vecí, ktoré zaručene zničia vaše manželstvo

reklama:
7 vecí, ktoré zaručene zničia vaše manželstvo

Sú veci, ktoré by sa v manželstve a celkovo v partnerskom vzťahu jednoducho robiť nemali. Aj napriek tomu, že to v tej chvíli nemusíte myslieť nijako zle, partner to postupom času, kedy sa problémy budú na seba nabaľovať, uvidia inak. Dávajte si pozor, pokiaľ chcete, aby vaše manželstvo vydržalo.

Skritizujete čokoľvek, čo váš partner urobí? Uprace kuchyňu, vy ale napriek tomu idete a ešte tam niečo dorobíte? Nielenže podrývate týmto partnerovo sebavedomie, ale ničíte pomaly ale iste aj vaše manželstvo. Muži všeobecne chcú byť tými úžasnými a docenenými, tak sa raz premôžte a nejakú to smietku prehliadnite. Pokiaľ vám vadí nejaká partnerova vlastnosť, ešte predtým ako ho budete chcieť meniť, spýtajte sa ho, či o to vôbec stojí!

Veľa ľudí uviazne vo svojej zromantizovanej ilúzii, že je ich partner tou druhou polovicou a preto, aby boli „dokonalí“ ho potrebujú mať pri sebe. Lenže toto je len známkou nezrelosti a osobnej neistoty. Partnerovi tým tento človek dáva na plecia obrovskú dávku zodpovednosti a už svojho partnera neberie ako seberovného.

Raz jedna nevesta pred svadbou rozprávala o svojej hádke s jej v tom čase ešte stále snúbencom. Mal jej do tváre na konci hádky vmiesť túto vetu. „Myslíš si, že o mne vieš všetko, ale nevieš nič.“ O rok neskôr otehotnela a dozvedela sa, že jej manžel nikdy nemal v úmysle mať deti, pretože ich neznáša a preto sa s ňou aj rozviedol. Je síce krásne, že ste do seba zamilovaní až po uši, pokiaľ sa však výrazne rozchádzate v dôležitých veciach ohľadom vašej budúcnosti, ukončite to skôr, než bude neskoro.

Či už je to práca, vaša rodina alebo priatelia, všetko je pre vás dôležitejšie ako váš vzťah? V tom prípade je niečo hrozne zle! Je úplne pochopiteľné, že niektoré situácie vyžadujú vašu pozornosť v istý moment viac ako vzťah, ale pokiaľ sa to začne stávať pravidlom ako výnimkou, musíte sa potom opýtať sami seba, čo sa deje a čo vám vo vzťahu vadí. Ak na všetko budete dvaja, budete silnejší a nebudete sa cítiť osamelí.

Vo vzťahu by nemal byť vodca a ten čo je vedený. Obe dve strany by si mali byť rovné a žiadne „výhry“ v partnerstve neexistujú. Aspoň nie v zdravom a spokojnom vzťahu.

Často sa stáva, že sa jeden z partnerov a väčšinou to býva žena, v prospech rodiny vzdá svojich snov. Môže to byť vzdelanie alebo aj práca, v ktorej bola spokojná. To je holt bremeno ženy, ale tiež sa stáva, že si potom myslí, že jej muž niečo dlhuje. Takto by to určite byť nemalo! Vo vzťahu, nech už ste to vy, kto sa niečoho vzdal, nikdy vám ten druhý nič nedlhuje. Bolo to vaše rozhodnutie a mali ste právo na to sa dobrovoľne rozhodnúť.

Nedostatok intimity, a to ako emocionálne tak aj fyzické, znamená to, že je v niečom obrovský problém. Často to býva spôsobené nedostatočnou komunikáciou medzi partnermi alebo nevyriešeným problémom, ktorý nad vami stále krúži. Hovorte spolu, hádajte sa, jednoducho čokoľvek len nemlčte a nerobte, že sa nič nedeje. Je dôležité povedať, čo vám vadí, tak ako je dôležité povedať tomu druhému, čo pre vás znamená. A pamätajte, emocionálne puto povedie k fyzickej intimite. Všetko je prepojené a všetko spolu vo vzťahu súvisí. Čo dávate, to sa vám aj vráti.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. apríla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.