Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

10 zaujímavostí o ochlpení v intímnych partiách. Toto ste určite netušili

reklama:
10 zaujímavostí o ochlpení v intímnych partiách. Toto ste určite netušili

Všetky ho máme a takmer všetky si ho najrôznejšími spôsobmi odstraňujeme, reč nie je o ničom inom ako o ochlpení v intímnych partiách. Hoci je to úplne bežná vec, je to stále téma, o ktorej sa ľudia neradi bavia.

Pokiaľ ale aj vy patríte medzi zvedavkyne, ktoré zaujíma napríklad to, prečo ochlpenie niektorých ľudí má inú farbu ako ich vlasy, alebo aj aký je vlastne vôbec jeho význam, je tento článok priamo pre vás. Pripravili sme si 10 zaujímavostí o ochlpení v našom lone, ktoré ste určite nevedeli.

Zaujímavosť 1: Vaše chlpy budú postupom času šedivé

Gynekologička Sweta Singh potvrdila, že naozaj rovnako ako vlasy aj ochlpenie v intímnych partiách šedivie.

Zaujímavosť 2: Chlpy chránia vaše intímne partie pred poškodením počas sexu

Žena, ktorá zažila milovanie s chĺpkami aj bez nich iste potvrdí, že každé z nich bolo úplne iné. Jeden z hlavných dôvodov, prečo v tejto oblasti vôbec ochlpenie máme je ten, že naše telo chráni pred akýmkoľvek poškodením, ktoré môže počas sexu nastať, ako je napríklad nepríjemne odrenie.

Zaujímavosť 3: Chlpy chránia vaše intímne partie pred infekciami

Je to ten istý prípad ako pri zaujímavosti vyššie. Ochlpenie v tomto prípade funguje na rovnakom princípe a to teda tak, že nás chráni pred poškodením počas sexu ale aj pred infekciami, ktoré spôsobujú vírusy a baktérie. Chlpy absorbujú pot, čo zlepšuje našu mikroflóru.

Zaujímavosť 4: Váš gynekológ vzhľad vášho klinu nerieši

Veľa žien rieši to, ako vyzerá ich klin tesne pred tým, než idú k svojmu gynekológovi. Avšak nie je vôbec dôvod nad týmto premýšľať a dumať. Vášho gynekológa najmä zaujíma to, či ste zdravá vo vnútri a vôbec neriešia, či ste sa oholili alebo nie.

Zaujímavosť 5: Rast chĺpkov môže bolesť

Niekoľko žien tiež potvrdilo, že potom čo sa zbavili svojich chĺpkov žiletkou či voskom, dorastanie bolo pre nich veľmi nepohodlné, svrbilo ich to a niektoré tiež uviedli, že ich to dokonca aj bolelo.

Zaujímavosť 6: Odstraňovanie chĺpkov v období menštruácie je bolestivejšie

Podľa štúdie publikovanej v časopise Clinics, ženy majú nižší prah bolesti počas predmenštruačnej a menštruačnej fázy ich cyklu. Doktorka Singh to vysvetlila tak, že odstraňovanie chĺpkov počas menštruácie je oveľa bolestivejšie kvôli tomu, že sú tieto partie v tomto období viac prekrvené.

Zaujímavosť 7: Chĺpky po oholení nerastú silnejšie

Mnoho ľudí sa domnieva, že pokiaľ si svoje chĺpky v intímnej partii oholia, neskôr im narastú chĺpky silnejšie a oveľa viac viditeľné, čo je však len mýtus. Keď sa pozriete na chlp, ktorý rástol prirodzene a nebol nikdy oholený, môžete vidieť, že rástol do tvaru šípu – čo znamená, že bol na konci zúžený. Avšak keď si tento chĺpok oholíte, ako bude dorastať, jeho koniec nebude zúžený ale rovný, čo pôsobí, že je oveľa viditeľnejší a silnejší ako predtým. Jedná sa len o optickú ilúziu.

Zaujímavosť 8: Niektorí ľudia majú rozdielnu farbu ochlpenia ako je ich farba vlasov

Podľa doktorky Wendy Askew sa farba chĺpkov v našich intímnych partiách skôr približuje farbe nášho obočia ako vlasov.

Zaujímavosť 9: Mať chĺpky v intímnych partiách je hygienickejšie

Ďalším mýtom je to, že si ženy myslia, že nemať chĺpky je oveľa viac hygienické, než ich naopak mať. To však nie je pravda. Je potrebné udržiavať správnu hygienu, a pokiaľ to tak je, pre naše partie i naše telo je prospešnejšie ochlpenie „tam dole“ mať.

Zaujímavosť 10: To, ako váš klin vyzerá, záleží len na vás

Bez ohľadu na to, čo je alebo nie je moderné, čo sa mužom páči či nepáči, to ako váš klin vyzerá, je čisto len na vás a je to len vaša voľba.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. júla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.