Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

10 tipov ako vybrať správne a pohodlné lodičky, vhodné na každodenné nosenie

reklama:
10 tipov ako vybrať správne a pohodlné lodičky, vhodné na každodenné nosenie

My, ženy, by sme mali byť pri výbere topánok naozaj náročné. Najmä tie z nás, ktoré majú po pôrode a často chodia na prechádzky s maličkými. Ak si však aj pri dieťati chcete zachovať svoju ženskosť a eleganciu, prinášame vám 10 rád, ktoré vám pomôžu vybrať si tie správne topánky, ktoré vás neotlačia a nohy po nich neostanú unavené.

  • Uistite sa, že časti, v ktorých máte prsty a pätu, držia svoj tvar.

Ak ich stlačíte a následne pustíte, nemali by byť viditeľné žiadne stopy po deformácii. Časť s pätou by mala byť pevná, aby sa počas dlhodobejšieho nosenia neprehýbala.

  • Mali by ste si vybrať veľkosť topánok, ktorá bude sedieť na väčšiu nohu.

Verte alebo neverte, je to tak. Veľa ľudí má jednu nohu o čosi väčšiu ako tú druhú. Preto by ste mali skúsiť viacero párov a veľkostí, no najmä na obe nohy. Uistíte sa tak , že vám nové lodičky sadnú ako uliate.

Dmitry Mordolff/ flickr.com

  • Dajte pozor na pružnosť podrážky.

Vezmite topánku a pokúste sa ohnúť „prstovú“ časť. Nedostatočne flexibilná podrážka zabraňuje kĺbom v prirodzenom pohybe.

brightside.me

  • Zabudnite na páry, ktoré vám na akomkoľvek mieste obmedzujú nohu.

Nekupujte zlé topánky s nádejou, že po čase povolia. Môžete na to doplatiť problémami s cirkuláciou krvi a tým spojenými kŕčovými žilami.

  • Topánky nakupujte výhradne poobede.

Jednoduché vysvetlenie. Po celom dni, vám vaša noha trošku opuchne a tak si môžete byť 100% istá že topánky, ktoré ste si zakúpili, budú pre vás pohodlné nielen doobeda, ale pokojne v nich vydržíte celý deň.

brightside.me

  • Poriadne si prezrite celú topánku.

Vnútorná výstelka by mala byť jemná, príjemná na dotyk, bez hrubých vnútorných švov.

  • Počas skúšania sa prejdite po pevnom povrchu.

Príjemný koberec urobí zo všetkých topánok pohodlné. Pre lepší výber sa prejdite po pevnej dlážke a výber bude oveľa jednoduchší.

  • Pamätajte, že veľkosť vašej topánky sa môže časom zväčšovať do šírky aj dĺžky, preto topánky vymieňajte každé 2 roky.

U detí a teenagerov je to o čosi kratší čas.

brightside.me

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. júna 2023Zdroj www.brightside.me

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.